marți, 27 iunie 2017

Fotografia de strada @ VSLO 2017

Sub îndrumarea lui Chris, veți duce fotografia de stradă la nivelul superior. În prima parte a acestui curs, veți urmări o scurtă prezentare despre ce este fotografia de stradă precum și o scurtă retrospectivă a genului, pornind de la influența lui Eugène Atget și Henri Cartier Bresson asupra fotografilor americani cum ar fi Garry Winogrand, Helen Levitt și Robert Frank etc.

Pasul doi constă în abordarea modul în care o persoană "citește" o imagine și o să identificăm elementele care alcătuiesc o fotografie de stradă de succes.  În continuare vom discuta despre câteva trucuri pe care e bine să le cunoașteți foarte bine și să le folosiți din instinct, atunci cand fotografiați: juxtapoziții, trucuri de perspectivă, puncte multiple de interes, capturarea emoției brute, întindere, elemente ascunse, principiile geometrice, jocul de umbre și valorificarea puterii subliminale a semioticii.

Apoi vom lua aceste cunoștinte și le vom aduce pe stradă timp de 4 ore și vom încerca să aplicăm ceea ce a fost discutat. Participanții pot merge singuri sau îl pot însoți pe Chris Suspect, care va oferi sfaturi practice și îi va ajuta la identificarea situațiile care pot oferi o imagine de succes.

Toți participanții care se înscriu la atelier vor primi în avans o listă de lecturi recomandate, de cărți despre istoria și filosofia fotografiei, tehnici de fotografie și despre fotografi de mare importanță

Chris Suspect


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu