marți, 13 septembrie 2011

Street Photography - Castigatorii street photography

Premiul Special - Roberto Cojan
Locul I - Adrian Voican
Locul II - Radu Fugarescu
Locul III - Irina Bejenaru
Mentiune I - Adela Rusu
Mentiune II - Dragos Barbulescu
Mentiune III - Alecsandra Raluca Dragoi
Mentiune IV - Andrei Cojocaru
Mentiune V - Marius Enache

"Am asteptat un an sa se intample workshopul de fotografie “Vama sub lumini…”. Pentru ca prima editie a conturat o intalnire fericita - prin fotografie, a pasionatilor, a oamenilor sensibili, a iubitorilor Vamii – ingrediente magice care au creat o intamplare memorabila. Oare cum va fi la anul? (o intrebare care persista dupa fiecare editie). Ei bine, “la anul” – aceasta editie, a fost foarte bine, cel putin pe masura asteptarilor. Aceiasi oameni minunati care au polarizat imprejurul lor intreaga energie si forta pozitiva care a dat nastere evenimentului – Andreea si Catalin, au vegheat ca totul sa fie la locul lui. Lectorii au abordat cu pasiune si dedicatie o gama variata de subiecte, de la fotografia de produs la proiecte in cheie libera.
A fost poate un workshop neasteptat de “fotografic”, marea fiind adesea un simplu fundal la orizont, temele fotografice acaparand pe nesimtite timpul petrecut impreuna. Comparativ cu anul trecut – ceva a fost mai bine si chiar am stat sa ma intreb de ce simt asta, unde e detaliul care face diferenta? Ei bine, in fotografie aflam secretul, anul acesta rezultatele participantilor la workshop si felul in care s-au implicat fotografic fiind mult mai consistent. Am simtit ca facem cu totii lucruri impreuna, s-a creat un spirit care a conturat o comunitate unita. Anul trecut s-a conturat o idee, prin zambet si comunicare. Anul acesta s-a facut fotografie, s-au pus intrebari, am fost cu totii mai seriosi (poate prea seriosi?). Tematica abordata a deschis multe alternative de lucru prin prisma metodelor de abordare fotografica diverse. Temele de lucru variate au dat ocazia fiecaruia sa afle ce afinitati are, s-au atins multe subiecte, fotografii au experimentat, au improvizat, au reflectat, au devenit mai constienti de valentele fotografiei. Comunicarea a fost un cuvant cheie, lectorii nepropunandu-si sa tina monologuri ci sa anime participantii in dialoguri deschise, directe, sincere.
A fost din nou “Vama sub lumini…”. Am ramas cu un dor de a revedea grupul, de a fi din nou acolo. Si apoi, vorba aceea : “Oare cum va fi la anul?” - Vlad Eftenie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu