miercuri, 27 aprilie 2011


Marti 3 mai si miercuri 4 mai sunteti invitati la o prezentare sustinuta de inventatorul sistemelor de lumina Dedolight. Programul cuprinde pe langa prezentarea unor echipamente de ultima generatie un workshop si o sesiune hands-on.

Este nascut la Breslau, Germania, in 1938 si a studiat la Universitatea din Munchen. A inceput ca asistent de camera iar mai apoi, in 1964, devine cameraman si DOP. Cu peste 20 de ani de experienta de lucru ca regizor, producator si director de imagine, Dedo a fost implicat in filme de lung metraj, reclame, documentare sau seriale de televiziune americane. Se specializeaza in high speed cinematography si high speed videography. De-a lungul timpului primeste mai mult de 20 de brevete internationale pentru inventii tehnice care sunt astazi considerate ca state-of-the-art.
A fost distins cu peste douazeci si cinci de premii internationale, unele dintre ele fiind cele mai inalte distinctii din aceasta industrie. In 1990 primeste Premiul Technical Achievement din partea Oscar Committee of the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences pentru conceptul revolutionr de sistem de lentile dublu asferic. In anul 2002 primeste premiul Cinec pentru Dedolight seria 400 iar in anul 2003 primeste 2 premii importante : Scientific and Engineering din partea Oscar Committee of the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences si Emmy Award din partea Academy of Television Arts and Sciences. Seria premiilor importante nu se opreste, in 2010 fiin premiat cu premiul Cinec pentru revolutionarul softbox - -Panaura.
Inscrierile se fac pe www.4k.ro. Intrarea este libera in limita locurilor disponibile

miercuri, 20 aprilie 2011

Car Photography cu Dan Besliu - "Vama sub Lumini de Oscar" editia II

"Desi este construita din metal, plastic si cauciuc o masina prinde viata atunci cand invarti cheia in contact. Poate sa fie naravasa, frumoasa, casnica, eleganta, foarte naravasa, cuminte sau urata. Fiecare dintre noi visam in secret la o masina. Cum sa o cunoastem, cum sa ne imprietenim cu ea, cum sa o intelegem si cum sa o punem intr-un context vom invata in ziua dedicata car photography. Vom vedea cine publica imagini cu masini, ce fel de imagini se cer la un drive test sau la un story, vom cunoaste interactiunea dintre fotograf si redactor. Vom avea la dispozitie doua masini, un sedan si un crossover pe care le vom fotografia in mai multe locatii. Vom invata despre panning, rig, ventuze si solutii de curatare a caroseriei. Vom compune in imagini cate o poveste despre ele iar cel mai bun dintre voi va avea sansa sa publice intr-o revista de masini unul sau mai multe teste." - Dan Besliu

Street Photography cu Vlad Eftenie - "Vama sub Lumini de Oscar" editia II


"Street Photography este primul modul din cadrul workshop-ului "Vama sub lumini de Oscar" - editia II. Acesta va fi sustinut de doctor arhitect Vlad Eftenie.
‎"În cadrul acestui curs, participanţii vor afla răspunsurile unor întrebări precum: ce este cadrul urban, de ce, cum şi cu ce fotografiem? Se va studia cadrul cotidian - de la rutină la eveniment, de la realitate la imagine, observând şi interpretând realităţile urbane. Reperul spațial și momentul efemer, rațiunea și emoția vor fi poli generatori ai gestului fotografic." - Vlad Eftenie